onsdag 14 november 2007

Kaffepengar

Nej, inte slutar jag trada inte. Men nu är det ju, som jag sagt tidigare, väldigt svårt. Det blir ju så små poster jag kan handla med och enda chansen att det ska bli någon substansiell vinst är att jag hamnar i ett riktigt tokrace.

Jag har ju 500 000 i belåningutrymme men större affärer förutsätter ju att jag har egen täckning för skillnaden mellan kurs och belåningsgrad.

Idag har jag suttit i en och en halv timme och tjänat ca 300 kronor och handlat för 100 000 fram och tillbaka. Boliden som vanligt. Men det blir ju inget när jag inte kan köpa mer än 500 st i taget. Och då infinner sig en helt annan meningslöshet. Är det värt tiden att sitta och jaga hundralappar och dessutom ta risk i det? Svaret är väl nej.

Men om jag nu ändå är så inihelvete envis och inte kan ge upp, är det kanske nån därute som har några bra tips hur jag på bästa sätt ska använda mina 6.200 kronor och den möjlighet till belåning som jag har?

Öppet för investeringsråd alltså.

Det är klart fånigt men sånt är läget.


/MR

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

Sitter sjalv och haller pa med samma grejer, men utomlands. Tycker det ar mycket battre med spread betting dar du slipper avgifter samt betala skatt pa ev. vinster. Dartill ar du obereonde av aktieposter. Med dina 6200 kr had jag kort ett trend race med brent Crude oil idag da de slapper rapport fran NYMEX om oljelager nivaerna i USA ; )

Svejs
Peter

Anonym sa...

Warranter skulle ge dig betydligt bättre hävstång och kan ju vara passande när du inte har så mycket pengar att röra dig med...

Anonym sa...

ta det lugnt. 300:- är nära 5%.
kan du göra det var dag så är du snart uppe.
300 spänn är inte mycket men 5% e en djävla massa. kanske du skall lägga om från en timma om dagen till att sikta på 5% om dan o då logga ut?

ha d rufus

Martini Rosso sa...

Tack för kommentarer och förslag. Just nu tittar jag lite på detta med OMX-optioner. Få se. Det är lite att sätta sig in i för en nybörjare på derivat.

Anonym sa...

Om jag vore du skulle jag plocka ut pengarna och lägga dom på caribien stud på casinot, förlorar du alla pengarna är det ju sen bara att lägga av och jobba istället! Vinner du så har du ju lite mer att trada för!

/ Pekka